Onze boeketten worden verpakt in een tas gemaakt van waterdicht en gerecycled karton. Gebruikte bloemen voorzien van het label MPS, FFP of zijn ecologisch gekweekt.
De MPS (Milieu Project Sierteelt) certificering is het grootste duurzaamheidsinitiatief binnen de bloemenbranche, 35% van de bloemen op de Nederlandse markt beschikt over MPS-A (Het hoogste niveau voor duurzaamheid binnen MPS). FFP (Fair Flowers Fair Plants) heeft een marktaandeel van circa 5%

- milieuvriendelijke verpakkingen;
- milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen;
- verlichting met energie-label A;
- Ekoflora.nl brengt eenmalige verpakkingen terug naar een centraal punt ter reclycling.

   Het EKO keurmerk zit op biologisch geteelde producten. De term 'biologisch' is juridisch beschermd en het product moet minimaal voldoen aan de Europese normen voor biologische teelt. Dit betekent onder andere dat ze zijn geteeld zonder chemische meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Als dat nodig is worden wel natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt. Voor het energieverbruik zijn geen regels.

Een relatief nieuw consumentenkeurmerk voor de sierteelt in Europa is Fair Flowers and Plants (FFP). Dit keurmerk let niet alleen op milieuzaken, maar ook naar de werk- en leefomstandigheden van werknemers in de sierteeltsector.

De eisen van Fair Flowers and Plants gelden voor de hele productieketen, dus zowel voor de telers als voor de handel. Op het gebied van milieu wordt gelet op gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energiegebruik, afvalscheiding en watergebruik.

De sociale eisen luiden als volgt:
1. Vrijheid vakbondsvorming en collectief overleg
2. Geen discriminatie
3. Recht op minimum loon
4. Respecteren van arbeidstijden
5. Gezonde en veilige werkplaats
6. Verantwoord en minimaal gebruik bestrijdingsmiddelen
7. Werkgarantie
8. Bescherming milieu
9. Geen kinderarbeid
10. Geen gedwongen arbeid
Vanaf 2008 zijn bloemen met dit keurmerk ook in Nederland verkrijgbaar, in navolging van Engeland, Duitsland, Frankrijk en Zweden.

   MPS (Milieu Project Sierteelt) is een landelijke stichting van alle Nederlandse bloemenveilingen en LTO/NTS Glastuinbouw. MPS stimuleert hiermee de milieubewuste teelt van bloemen, planten en boomkwekerijproducten.


MPS is inmiddels actief in meer dan 50 landen, met name in de sierteelt-, bloembollen- en boomkwekerijsector en groente- en fruitsector. Deelnemers registreren hun bestrijdingsmiddelen- en meststoffengebruik. Ook wordt er aandacht besteed aan energiegebruik en afval.

MPS-controleurs kijken op het bedrijf of de registratie wel klopt. Afhankelijk van het middelengebruik krijgen de telers kwalificatie A,B of C. De A-kwalificatie staat voor de meest milieuvriendelijke teelt.